Rólunk
Programok
Hírek
Célra tarts! - a döntő
A „Célra tarts!” elnevezésű honvédségi vetélkedősorozat döntőjét november 17-én, pénteken rendezték meg Budapesten, a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban.

A honvédségi vetélkedő első fordulóját még szeptember 29-én tartották meg a budapesti Petőfi-laktanyában. A hagyományteremtő szándékkal elindított vetélkedő döntőjébe tizennégy csapat jutott, ők a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban mérték össze tudásukat. 

A középiskolások részére meghirdetett verseny elsődleges célja az volt, hogy bővítse a diákok honvédelemmel kapcsolatos ismereteit és, hogy bemutassa nekik a Magyar Honvédség hagyományait, mindennapjait. Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) versenysorozatának végső megmérettetésén - többek között - kvíz- és memóriajáték, puzzle, mondatkiegészítés és vaktérkép várta a négy főből álló csapatokat. 

A második forduló hivatalos megnyitóján Baráth Ernő dandártábornok köszöntötte az izgatott diákokat: „Legfontosabb feladatunk, hogy felkészítsük a jövő nemzedékét a haza tiszteletére és védelmére” - mondta az MH BHD parancsnoka, aki Gulyás Zoltán dandártábornokkal, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság parancsnokhelyettesével; Aulechla József ezredessel, az MH BHD Kulturális és Rekreációs Igazgatóságának igazgatójával; illetve Vigh Mihállyal, a HM Zrínyi Nonprofit Kft. kommunikációs ágazati igazgatójával együtt tagja volt a verseny zsűrijének. 

A szervezők a vetélkedő összeállításakor kísérőprogramokkal is készültek. A verseny közti szünetekben testalkati programon, filmvetítésen, fegyver- és egyenruha-bemutatókon vettek részt az indulók. 

A tavalyi versenyen a dobogó második fokára állhatott fel, idén pedig első helyezést ért el a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium „Katkó” csapata. 

Forrás: Faragó Fanny (honvedelem.hu)


kapcsolódó tartalmak:
Célra tarts! - a döntő
Hírlevél feliratkozás
Mehet
Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ Regiment étterem HM-MH Kultúra Üdültetés