Rólunk
Programok
Hírek
Katonafestők kiállítás
Huszadik alkalommal nyílt kiállítás Katonafestők címmel az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Protokoll, Rekreációs és Kulturális Igazgatósága, valamint a Budapesti Nyugállományúak Klubja szervezésében a fővárosban, a Stefánia Palota-Honvéd Kulturális Központban április 10-én, hétfőn. A tárlaton hét nyugállományú katona műveit tekinthetik meg az érdeklődők.
A rendezvény elején - a költészet napja, valamint Arany János születésének kétszázadik évfordulója alkalmából - Morschhauser Miklós elszavalta A walesi bárdok című költeményt.
„A néző a képeken nyugodt színfelületeken izgalmas, de zsúfolt részletek egymásmellettiségét fedezheti fel. Kemény katonai kötelezettségeik mellett, a fegyverek árnyékában, rajzaik, festményeik az élet szépségeit, sokszínűségét, a hazai tájak varázsát vetítik elénk” – mondta  a kiállítást megnyitva Nagy Gyula nyugállományú ezredes.  
A Budapesti Nyugállományúak Klubja elnöke köszöntőjében bemutatta az alkotókat, illetve hetvenedik születésnapja alkalmából külön köszöntötte az egyik művészt, Pánczél Zoltán nyugállományú ezredest. Tiszttartó Edit pedig odaajándékozta Rózsaszínű gerbera című képét a Stefánia Palota-Honvéd Kulturális Központnak. 
Az április 20-ig nyitva tartó tárlaton Morschhauser Miklós, S. Kacsó Róza és Németh András alkotásai mellett Bartha Ildikó, Tiszttartó Edit, Kolossváry Miklós és Pánczél Zoltán festményeit csodálhatják meg az érdeklődők.

Forrás: honvedelem.hu (Takács Vivien)
kapcsolódó tartalmak:
Katonafestők kiállítás
Hírlevél feliratkozás
Mehet
Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ Regiment étterem HM-MH Kultúra Üdültetés