Rólunk
Programok
Hírek
Kép-Zene-Vers
Kultúra Napi drámajátékot tekinthettek meg az érdeklődők január 13-án este a Stefánia Palota-Honvéd Kulturális Központban.

Kép-Zene-Vers 2020 címmel, hagyományteremtő szándékkal tartott előadást a Stefánia Irodalmi Társulat a közelgő Magyar Kultúra Napja alkalmából. Ezt a jeles napot 1989 óta ünnepeljük január 22-én, emlékezve arra, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Szatmárcsekén a Himnusz kéziratát.

Ezen az estén a képek versben és zenében szólaltak meg, így kapcsolódott össze három művészeti ág. Együtt alkotott a grafikus, a versmondó és a zenész. Életre keltek az alkotások a zene hullámaira. A versek drámajáték formájában ültették be a mondanivalót a lelkekbe.

A programsorozat mostani előadását is Tósoki Anikó szerkesztette és rendezte,  Gárdonyi Fanni és Ács Enikő énekes-gitáros előadóművész szavalt, énekelt. Rácz István katolikus tábori lelkész, aki szintén a társulat oszlopos tagja, missziós tevékenysége miatt online jelentkezett be az est folyamán.

Az elhangzó versekre reflektálásként Majtényi Judit készített lenyűgöző festményeket, melyek stílusos keretet adtak a drámajátéknak. Az alkotások megtekinthetőek 2020. január 14-től január 30-ig nyitvatartási időben a Honvéd Kulturális Központ Könyvtárban.

Szerző és fotók: Kresz Fruzsina

kapcsolódó tartalmak:
Kép-Zene-Vers
Hírlevél feliratkozás
Mehet
Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ Regiment étterem HM-MH Kultúra Üdültetés