Rólunk
Programok
Hírek
Keresett kifejezés:
Későbbi, mint:
Korábbi, mint:

Csak programok keresése
Programtípusok
 Bál, gálaest   
 Beszélgetés, előadás   
 Családi program, gyerek program   
 Katonazene   
 Képzőművészet, kiállítás   
 Kirándulás, túra   
 Koncert, színpadi program   
 Konferencia   
 Pályázatok, versenyek   
 Táncest   
Keresés
„Az altisztek nemcsak tagjai a Magyar Honvédségnek, hanem szerves részei is” – mondta dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök a V. Honvéd Altiszti Gálaesten.
2017. november 20. 09:16
A Magyar Kard Napja alkalmából rendeztek kulturális programokat február 24-én, pénteken Budapesten, a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban.
2017. március 03. 12:26
2015. október 30. 10:23
Alaprendeltetésünk a Magyar Honvédség társadalmi presztízsét erősítve  az egyes állománykategóriák identitásának és hivatástudatának elmélyítését, a katonaközösségek művelődését, közösségi- és társas életét támogató szolgáltatások működtetése.
2015. július 17. 09:57
A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, Vargha Tamás július 29-én, hétfőn Szolnokon a 14. Tiszai Euroatlanti Nyári Egyetem megnyitóján, az MH Béketámogató Kiképző Központban kiemelte: a résztvevők felkészültsége garancia a nyílt eszmecserére, az élénk, tartalmas és eredményes szakmai párbeszédre, fiatalságuk pedig a jövőre orientált megoldások, válaszok keresésére.

A korábbi szentesi helyszínt követően idén első alkalommal Szolnok városa adott otthont a rangos rendezvénynek, amely a fiatal értelmiségiek, biztonságpolitikai szakértők és a Magyar Honvédség tagjainak találkozója.

Szalay Ferenc, a város polgármestere és Lamos Imre dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka, helyőrségparancsnok is köszöntötte a hallgatókat, kiemelve, hogy az ország második legnagyobb állományú helyőrségének otthont adó város büszke katonáira s arra, hogy segítheti őket abban, hogy minél képzettebben és eredményesebben végezhessék munkájukat.

Az egyedülálló Nyári Egyetem idén a NATO és az EU válságkezelési feladatrendszerében Magyarország szerepét, lehetőségeit vizsgálta meg, kiemelt figyelmet szentelve a gazdasági válság Közép-Európára gyakorolt hatásának és védelempolitikai következményeinek.

Előadások, fórumok, konzultációs lehetőségek, kulturális programok és egy záródolgozat várt a több mint 130 pályázó közül kiválasztott 80 hallgatóra.

A nyári egyetem utolsó napja prof. dr. Szenes Zoltán előadásával kezdődött. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Nemzetközi és Biztonsági Tanulmányok Tanszékének vezetője a NATO-tagság Magyar Honvédségre kifejtett hatásairól beszélt. Dr. Boldizsár Gábor ezredes, az NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja a Magyar Honvédség missziós szerepvállalásáról tartott előadást, majd záró előadásként Siklósi Péter, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelős helyettes államtitkára a Magyar Honvédség fejlesztésének lehetőségeit elemezte.

A témazáró dolgozatok megírását követően rendezték meg az ünnepélyes tanévzárót. Tálas Péter, a nyári egyetem rektora kiemelte: nagyon nehéz hét van a hallgatók mögött. Köszönet illeti az MH Béketámogató Kiképző Központ személyi állományát, akik mindent megtettek azért, hogy a hallgatók csak a képzésre összpontosíthassanak.

Cikk szerzői: Kovács Zoltán (honvedelem.hu)
                      Kis Ákos (MH BHD PRKI Kulturális Alosztály)

2013. augusztus 06. 15:32
Hírlevél feliratkozás
Mehet
Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ Regiment étterem HM-MH Kultúra Üdültetés