Rólunk
Programok
Hírek
A magyar avantgárd
Kiállítás a Magyar Festészet Napja alkalmából
2021. október 14. 18:00 - 19:00
A MAGYAR AVANTGÁRD
Kiállítás a Magyar Festészet Napja alkalmából

A Magyar Festészet Napja civil kezdeményezésként, néhány lelkes ember erőfeszítéseként 2002-ben jött létre. Elsődleges célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a vizuális kultúra fontosságára. A magyar festészet ünnepe minden alkotóé és befogadóé.
 
A Stefánia Galériában bemutatásra kerülő festmények döntő többsége a XX. század elején világszínvonalon mozgó, - több esetben azt jelző, és meghatározó, - magyar avantgárd alkotóinak műveiből kerül ki. Ezzel a tárlattal tiszteleg a Magyar Festészet Napja előtt a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központ.
 
A kiállításon a következő művészek alkotásai tekinthetők meg: 
Bortnyik Sándor, Kassák Lajos, Kondor Béla, Mattis-Teutsch János, Ziffer Sándor, Rippl-Rónai József, Anna Margit, Egry József, Czóbel Béla, Mednyánszky László, Korniss Dezső, Vaszary János, Schéner Mihály, Kádár Béla, Bálint Endre, Molnár C. Pál, Nagy Oszkár, Pekáry István, Hantai Simon, Moholy-Nagy László, Réth Alfréd, Szobotka Imre és Kmetty János.
 
A fentebbi művészek egy része természetesen nem avantgárd alkotó, hanem az expresszionizmus, az art deco, a szürrealizmus, illetve a naturalizmus művészének tekinthető.
 
Megnyitja: Feledy Balázs művészeti író
Közreműködik: Tósoki Anikó előadóművész
 
A megnyitó helyszíne: Stefánia Palota – Báró Atzél Béla terem
 
A kiállítás helyszíne: Stefánia Galéria
 
A belépés díjtalan!
 
Megtekinthető: 2021. november 6-ig, hétfőtől szombatig 13-18 óra között, vasárnaponként zárva.
Hírlevél feliratkozás
Mehet
Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ Regiment étterem HM-MH Kultúra Üdültetés