Rólunk
Programok
Hírek
Camino Benedictus
vezetett túra
2022. augusztus 07. 15:00 - 2022. augusztus 14. 15:00
A Camino Benedictus, a magyarországi Szent Jakab zarándokút bencés kolostorokat összekötő ága. Az út a tihanyi bencés apátságtól indul és mintegy 170 kilométer után, Lébényben ér véget, a több mint 800 éves, gyönyörű, román kori Szent Jakab-templomnál.
A Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár immár második alkalommal szervezi meg zarándoklatát, melyre idén is kizárólag hivatásos és szerződéses tisztek/altisztek, tiszt/altiszt jelöltek, honvédelmi alkalmazottak/kormánytisztviselők, önkéntes tartalékosok és honvédségi nyugállományúak jelentkezését várjuk!
A programon mindenki saját felelősségére vehet részt!

A kitöltött és aláírt JELENTKEZÉSI LAPOKAT a kultura@mil.hu email-címre várjuk!

• A Tihany, Nagyvázsony, Városlőd, Bakonybél, Bakonyszentlászló, Pannonhalma, Győr, Lébény útvonalon a napi kb. 25 km távot mindenkinek gyalogosan, saját hátizsákjával, felszerelésével együtt kell megtenni!
• Az út során az éjszakákat egyszerű turista-, illetve zarándokszállásokon töltjük, több ágyas/emeletes ágyas szobákban. Lehetőség szerint női/ffi szobákkal, de ez nem garantálható, a szervezőknek az egyéni kívánságokat nem áll módjában figyelembe venni. A szállást a résztvevőknek térítésmentesen biztosítjuk.
• Az étkezés önellátással történik, de a bevásárlásokban – az észszerűség határain belül – a biztosító autó vezetője segíteni fog.
• Az utazást egyénileg kell megoldani Balatonakarattyára az MH RKKK Gyermeküdülőbe, ahol az 1. éjszakát töltjük.

Beérkezés: 2022. augusztus 07., vasárnap 15.00 és 16.00 óra között.
• Másnap reggel 07.00 órakor busz szállítja a csapatot Tihanyba.
• Az út augusztus 14-én, vasárnap délután, Lébényben ér véget. Ide busz jön értünk és szállít vissza minket a győri vasútállomáshoz/buszpályaudvarhoz. Győrből a hazautazást mindenki saját magának szervezi meg.

BUEN CAMINO!

Bővebb információ:
Szabadosné Kovács Lilla főtanácsos
MH BHD Kulturális és Rekreációs Igazgatóság
kulturális alosztályvezető
HM 36 405, kultura@mil.hu
kapcsolódó tartalmak:
Hírlevél feliratkozás
Mehet
Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ Regiment étterem HM-MH Kultúra Üdültetés