Rólunk
Programok
Hírek
Központi Zenekar könyvbemutató - Musica Pro Patria – Zene a Hazáért
2022. február 03. 11:00 - 12:00
Központi Zenekar könyvbemutató
Musica Pro Patria – Zene a Hazáért

125 éves a magyar katonazenekarok képes kiadvány

2021-ben a Magyar Honvédség katonazenekarai megalakulásuknak 125. évfordulóját ünnepelték. E kerek jubileumi ünnepi dátum ahhoz a jeles eseményhez kapcsolódik, amelyben báró Fejérváry Géza Honvédelmi Miniszter 1896. április 18.-án kelt parancsában a honvéd zenekarok szervezé¬sére és felállításra adott ki intézkedéseket, amellyel elkezdődött a magyar katonazene önálló korszaka. 
A jubileumi kiadványban a jelenkor zenekarai kerültek bemutatásra színes képanyag és rövid ismertető formában, valamint helyett kapott a különböző helyőrségek szakmai és szervezeti bemutatása is.
A magyar –angol nyelven szerkesztett kiadványban, a főkarmester Csizmadia Zsolt ezredes, főkarmester köszöntője mellett Balázs Árpád zeneszerző előszava köszönti a napjaink katonazenekarait.

60 éves a Magyar Honvédség Központi Zenekara

2022-ben ünnepli a Magyar Honvédség legnagyobb létszámú reprezentatív katonazenei együttese a Központi zenekar újkori megalakulásának 60. évfordulóját. Ebből az alkalomból került kiadásra a zenei együttest bemutató képes könyv, amelyet Kiss Dezső nyugállományú ezredes írásában készült el. A könyv előszavában dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, MH parancsnok méltatja a zenekar sok évtizedes katonai és szakmai munkáját.
A Központi Zenekarról ez az első olyan kiadvány, amely történelmi hűséggel, a karmesterek kronológiai sorrendjében igyekszik bemutatni a zenekar különböző időszakait, történéseit.
A könyv megjelenése igazodik a zenekar 2022-es jubileumi emlékév programjaihoz.


Helyszín: Stefánia Palota Báró Atzél Béla terem
A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött a szostak.istvan@mil.hu. email címen.

Hírlevél feliratkozás
Mehet
Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ Regiment étterem HM-MH Kultúra Üdültetés