Rólunk
Programok
Hírek
Lélektükör
Kecső Irén festménykiállítása
2022. június 14. 17:00 - 2022. július 03. 20:00
LÉLEKTÜKÖR
Kecső Irén festménykiállítása

Aktív dolgozóként több mint 20 éven át a Magyar Néphadsereg különböző alakulatainál dolgoztam, többek között Nyírtelek, Kecskemét, Miskolc és Veszprém helyőrségekben. 
Igazi nyugdíjasként jött egy érzés, valami újnak a kipróbálása, a versírás és a festés. Vallom, hogy aki ecsetet vagy tollat vesz a kezébe sohasem magányos. Alkotás közben vele van a lelke annak csodálatos érzéseivel együtt. Az alkotó ember érez, szeret, él, elsősorban ember, csak azt követően művész. 
Tagja vagyok a Honvéd Kulturális Egyesületnek (Képzőművészeti Tagozat Veszprémi régió) és a Budapesti Cserhát Művész Társaságnak, a Veszprémi Nők Kerekasztalának.
Számos egyéni és csoportos kiállításom volt Veszprémben, Veszprém megyében, Budapesten és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Több dicsérő, elismerő oklevél tulajdonosa vagyok. Az elmúlt évben Veszprém Város polgármestere elismerő oklevelét kaptam meg városunk kulturális életében végzett kimagasló művészeti tevékenységemért. Három antológiában jelentek már meg verseim, festményeim. Az Országos Honvéd Kulturális Egyesület által kiadott Színes világunk művészeti albumban is három festményemmel lehettem jelen. Írásom bekerült a VENŐKE emlékládájába is, mely ládát levéltári tartalmával együtt a megyei könyvtár őrzi. A Kékség szépsége c. festményem válogatással került be az Evokációk 5. minikönyvbe - számomra is meglepetésként -, mint 60 kép, 60 vers egyike az elmúlt évben.
Amatőr festőként büszke vagyok arra, hogy minden alkotásom visszatükrözi a lelkem. A festés, az írás számomra szabadságot ad, szeretetet, szépséget, érzelmeket közvetít, s mindezek közben boldoggá tesznek. (Kecső Irén)

Megnyitó: 2022. június 14. kedd 17 óra

Megnyitja: Hoffmann Katalin, SIMONE és Krúdy Gyula díjas költő

Köszöntőt mond: Frömmel Gyula festőművész, a Magyar Kultúra Lovagja

Közreműködik: 
Semes-Bogya Eszter, a Magyar Kultúra Lovagja, Primissima és Pro Urbe díjas Népművészet Mestere (gitár, ének) és Hoffmann Katalin (vers).

Helyszín: Caffé Galéria

Megtekinthető: 2022. július 3-ig, a Honvéd Kulturális Központ nyitvatartásával megegyezően.

A belépés díjtalan!

Hírlevél feliratkozás
Mehet
Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ Regiment étterem HM-MH Kultúra Üdültetés